top of page

Puhumattoman kansan rakkaudenkaipuusta


Leevi and the Leavingsin sydämeenkäypiin säveliin ja sanoituksiin pohjautuva Pohjoisen taivaan alla saa ensi-iltansa viikon kuluttua. Kun esityskausi osuu parhaimpaan pikkujoulukauteen, ovat kaikki esitykset viimeistä katsomopaikkaa myöten täynnä! Varaustilanne saattaa kuitenkin vielä muuttua ja joitakin yksittäisiä lippuja jäädä lunastamatta. Vapautuneita paikkoja voi tiedustella teatterin toimistolta. Ilmoitamme myös somekanavillamme, mikäli paikkoja johonkin esitykseen vapautuu.


LUMOAVAT EKDAHLIT

Jos me olemme puhumattoman kansa maineessa, niin länsinaapurissa on sen sijaan aina osattu diskuteerata. Helmikuussa pääsemmekin kurkistamaan runsaaseen ruotsalaiseen pitopöytään, kun Ingmar Bergmanin vahvateemainen klassikko saa ensi-iltansa. Suuren luokan teos nähdään ja koetaan pienessä kellariteatterissa. Fanny ja Alexander ohjaaja Heini Tola pohtii esitystilan vaikutusta draamaan: ”Kellariteatterissa viehättää sen intiimiys, se kutsuu ja vetoaa. Ohjaajana en voi tässä tilassa vyöryttää mahtavia teatterillisia ratkaisuja, enkä edes halua pyrkiä jäljittelemään elokuvaa, koska se on mahdotonta. Luotan ja uskon siihen, että yksinkertainen, mutta kekseliäs estetiikka luo teatterin lumovoimaa. Uskon myös siihen, että sisäistänyt näyttelijäntyö tulee lähelle katsojaa ja saa tunteen lohdullisesta samaistumisesta.”


Ekdahlin teatterisuvusta kertovan saagan kevään esityskausi on 24.2.–23.3.


NUORI NÄYTTÄMÖ JA KESÄNÄYTTÄMÖ KUTSUVAT

Järvenpään Teatterinuoret on mukana Nuori Näyttämö-hankkeessa. Hanke yhdistää eturivin näytelmäkirjailijat, nuorten ryhmät ja ammattiteatterit toimimaan yhdessä. Järvenpääläisnuorten kummiteatterina toimii Suomen Kansallisteatteri. Nuoret tuovat keväällä kellariteatterin näyttämölle uutta ja ajankohtaista näytelmäkirjallisuutta. Arda Yildirimin näytelmä Meistä, kärpäsistä kääntää katseen toislajisiin, muihin ihmisiin ja meihin itseemme.


Ja kevään jälkeen koittaa kesä, jolloin matkaamme Onnen maahan! Markku Pölösen tarina sijoittuu 60-luvun Suomeen, ja sen ohjaa musiikkiteatterin rautainen ammattilainen Reetta Ristimäki. Esityksessä on mukana livebändi. Ensi-ilta on Järvenpään kesäteatterissa 5.6.2024 ja liput tulevat myyntiin pian!


LAHJAVINKKI!

Teatterin toimistossa on myynnissä lahjakortteja vapaavalintaiselle summalle. Aineeton, mutta sielukas kulttuurilahja ilahduttaa saajaansa pitkään!

Comments


bottom of page