top of page

Järvenpään teatterissa kotimaisten tekstien vuosi!

Järvenpään teatteri ry:n uusi puheenjohtaja Lotta Häkkinen iloitsee teatterin 50v-juhlavuoden onnistumisesta, ja siitä, että vuoden 2023 ohjelmisto koostuu kotimaisesta näytelmäkirjallisuudesta. Luvassa on mm. kaunis tarina lähiöstä, satiirinen komedia bisnesmaailmasta ja musiikkiteatteria. ”Vaikka juhlahumu on takana, lähdemme samalla hyvällä fiiliksellä toteuttamaan uusia esityksiä, painopisteenä kotimaiset uudet tekstit, joissa on myös sanomaa. Onnistunut juhlavuosi antaa potkua pitkälle tulevaisuuteen.”


Kellariteatterissa 9 hyvää syytä elää


Vuosi käynnistyy Anna Krogeruksen näytelmällä 9 Hyvää syytä elää, jonka ensi-ilta on Järvenpää-talon kellariteatterissa 25.2.2023. Näytelmän päähenkilö on yhteiskunnan reunamille ajautunut elämänhaluton Klara Harmaa, joka saa haasteellisen tehtävän. Hänen tulee kirjoittaa itselleen lista, jossa on yhdeksän hyvää syytä elää. Kanssaihmisten avulla Klaran harmaa maailma alkaa pikkuhiljaa saada uusia kirkkaampia sävyjä, ja lämminhenkinen teksti antaa äänen lähiön värikkäille persoonille. Esityksen ohjaa järvenpääläinen teatteriohjaaja Jukka Keinonen, joka on viime vuosina työskennellyt mm. Jyväskylän kaupunginteatterissa ja Porin teatterissa.


Järvenpään teatteri tekee yhteistyöstä Keski-Uudenmaan Mielenterveysseura ry:n (KUMS) kanssa, joka on Suomen Mielenterveys ry:n (MIELI) paikallinen jäsenjärjestö. KUMS on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton vapaaehtoisvoimin toimiva kansalaisjärjestö, joka edistää ja vahvistaa mielen hyvinvointia ja mielenterveystyötä, tukee haavoittuvassa asemassa olevia ja tarjoaa matalan kynnyksen tukipalveluita elämän eri vaiheissa sekä kriisitilanteissa. Järvenpään teatteri lahjoittaa jokaisesta 9. -27.1.2023 aikana Järvenpään teatterin toimistolta ostetusta 9 hyvää syytä elää -näytelmän lipusta 2€ KUMS toimintaan. Yhteistyö koskee yksittäisiä lippuja, ei ryhmämyyntejä.

Järvenpään teatterin nuoret


Kellariteatterissa nähdään kevään aikana myös nuorille suunnattu esitys. Järvenpään Teatterinuoret esittää huhtikuussa Gunilla Hemmingin näytelmän Carmina, jossa tutkitaan ajan henkeä kriittisesti, mutta hauskalla tavalla. Ohjaajana toimii teatteripedagogi Sanna Liski.

Kesäteatterissa Jatkuvaa kasvua

Vanhankylänniemen kauniiden maisemien ympäröimällä näyttämöllä nähdään hämmästyttävä tarina siitä, kuinka Antero Alapylpyrä, tuiki tavallinen perheenisä ja pesunkestävä perusinsinööri, menettää työpaikkansa, ryhtyy yrittäjäksi ja saattaa maailmantalouden ennennäkemättömän sekaannuksen valtaan. Sami Keski-Vähälän ja Esa Leskisen hulvattoman hauskan tekstin ohjauksesta vastaa helsinkiläinen teatteriohjaaja Sirpa Riuttala. Ensi-ilta on 10.6.2023 Järvenpään kesäteatterissa. Esitykset jatkuvat elokuun puoleen väliin saakka.

Pikkujoulukauden Leevi Soikoon!


Koronavuosien jalkoihin jäänyt produktio saa vihdoin ensi-iltansa. Odotettu esitys jatkaa Järvenpään teatterin vahvaa musiikkiteatteriperinnettä ja esityskausi osuukin juuri parhaimpaan pikkujoulukauteen. Leevi & the Leavings -yhtyeen lauluista koostuvan esityksen käsikirjoitus ja ohjaus on Outi Pippurin.

Yhteystiedot ja lipunmyynti


Teatterin toimisto palvelee jälleen 9.1.2023 alkaen lippuasioissa ilman palvelumaksua Järvenpää-talolla ma, ti ja pe klo 12 - 15 sekä ke ja to klo 15 - 18. Toimiston puhelin on 050 595 5905 ja sähköposti info@jarvenpaanteatteri.fi. Löydät teatterin toimiston kokoussiiven päädystä kulkemalla kahvilan läpi aivan käytävän päätyyn. Toimisto palvelee myös ryhmämyynnissä. Maksuvälineinä käteinen ja korttimaksu sekä kulttuuriedut Edenred, Smartum ja Epassi.


Lippuja voi ostaa myös Lippupalvelusta osoitteesta lippu.fi, jolloin jokaiseen lippuun lisätään palvelumaksu.


Tervetuloa teatteriin vuonna 2023!


Kuva 9 hyvää syytä elää työryhmästä, kuvaaja Kimmo Virtanen.
Comments


bottom of page